Nemačka: Biber-sprejom poprskao izbeglice, 40 povređeno

Izvor: NTV.rs, 02.Sep.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Biber-sprejom poprskao izbeglice, 40 povređeno

BERLIN – Najmanje 40 ljudi, među kojima osmoro dece, povređeno je danas u Nemačkoj nakon što je jedan 28-godišnji muškarac napao biber-sprejom tražioce azila u centru za prihvat izbeglica, saopštile su lokalne vlasti.
Policija je uhapsila počinioca, koji je bio pozitivan na alkohol i drogu, objavio je sajt „Raša tudej“.
Izbeglice su napadnute biber-sprejom u gradu Masov, u bivšoj bolnici koja je nedavno preuređena u centar za izbeglice, objavio je list „Lokal“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << /> Napadač je ubrzo savladan i zaključan u praznu sobu, rekli su svedoci.
Više desetina izbeglica je u ovom napadu pretrpelo iritacije respiratornog sistema i očiju. U bolnicu je prevezeno dvoje odraslih i osmoro dece.
Policija navodi da je 28-godišnji počinilac iz Saksena bio pod uticajem alkohola, a bio je pozitivan i na prisustvo amfetamina metamfetamina. On je i ranije bio poznat policiji zbog korišćenja droge.
Osumnjičeni je bio zaposlen u građevinskoj firmi koja je obavljala radove na lokaciji gde se nalazi centar za izbeglice i boravio je u hotelu u tom istom kompleksu, pa je zato imao pristup obezbeđenom području, saopštila je policija.
U Nemačkoj je proteklih nedelja bilo više napada na izbeglice, podseća RT.
Tanjug
02 Septembar 2015 17:47

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napao izbeglice biber-sprejom, 40 povređeno

Izvor: B92, 02.Sep.2015

Najmanje 40 ljudi, među kojima osmoro dece, povređeno je u Nemačkoj nakon što je jedan 28-godišnji muškarac napao biber-sprejom tražioce azila...Policija je uhapsila počinioca, koji je bio pozitivan na alkohol i drogu, objavio je sajt "Raša tudej"...Izbeglice su napadnute biber-sprejom u gradu...

Nastavak na B92...

Nijemac biber-sprejom napao izbjeglice, najmanje 40 povrijeđeno

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2015

BERLIN - Najmanje 40 ljudi, među kojima osmoro djece, povrijeđeno je danas u Njemačkoj nakon što je jedan 28-godišnji muškarac napao biber-sprejom tražioce azila u centru za prihvat izbeglica, saopštile su lokalne vlasti...Policija je uhapsila počinioca, koji je bio pozitivan na alkohol i drogu,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nemačka: Biber-sprejom poprskao izbeglice, 40 povređeno

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2015

Najmanje 40 ljudi, među kojima osmoro dece, povređeno je danas u Nemačkoj nakon što je jedan 28-godišnji muškarac napao biber-sprejom tražioce azila u centru za prihvat izbeglica, saopštile su lokalne vlasti...Policija je uhapsila počinioca, koji je bio pozitivan na alkohol i drogu, objavio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.