Nemačka: 2011. godina integracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2011, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: 2011. godina integracije

BERLIN -

Nemačka vlada je odlučila da formira Savet za integraciju, koji će činiti deset predstavnika imigrantskih organizacija, kao i udruženja Srba, Grka, Španaca, Turaka, Hrvata, Rusa i Arapa u Nemačkoj.

U Savetu, čiji je cilj ubrzanje i poboljšanje procesa integracije u Nemačkoj, nalaziće se i predstavnici Savezne kancelarije za rad, kao i raznih komunalnih udruženja i saveza, sindikata, sporta, nauke i školstva kao i zastupnici humanitarnih i crkvenih organizacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Savet, za čiji će rad nemačka vlada izdvojiti 260.000 evra, neće se baviti samo preporukama o integracionoj politici, već će pokretati nove debate o pitanju integracije, preneo je nemački radio "Dojče vele".

Predstavnica nemačke vlade za pitanja integracije Maria Bemer proglasila je 2011. "godinom integracije", istakavši da formiranjem novoosnovanog tela želi da vrati poverenje koje je izgubljeno u proteklih nekoliko meseci, s obzirom na to da je broj imigranata koji život u Nemačkoj ocenjuju kao "nesmetan" drastično opao - sa ionako nevelikih 22 odsto na svega 9 odsto.

"U poslednjih nekoliko meseci pokazalo se da nam je potrebna diskusija unutar nemačkog stanovništva i sa nemačkim stanovništvom. To znači, da se dijalog mora voditi zajednički. To će se odraziti na sastav Saveta", istakla je Bemerova.

Savet za integraciju će se, između ostalog, baviti kursevima nemačkog jezika, obrazovanjem, tržištem rada i položajem žena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.