Nema zapošljavanja u javnom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema zapošljavanja u javnom sektoru

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički izjavila je danas da Vlada Srbije neće dozvoliti povećanje zapošljavanja u državnoj i lokalnoj administraciji.

"Čvrst je stav Vlade da ne možemo da dozvolimo porast u zapošljavanju, jer za to nema sredstava", rekla je Udovički novinarima nakon sastanka u Kruševcu sa predstavnicima lokalnih samouprava iz Rasinskog okruga.

Udovički koja je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave rekla je da je potrebno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razvije mehanizam koji će omogućiti da se opštine racionalizuju umesto što trenutno stoje "paralizovane".

"Niti mogu da zaposle ljude koji im trebaju niti se preduzimaju potrebne mere da stvore prostor koji im je potreban za unapređenje delovanja", ocenila je ona i dodala da je zato potrebno razviti mehanizam koji će omogućiti da se taj problem reši.

Udovički je rekla i da su se predstavnici lokalnih samouprava na sastanku žalili na nedovoljnu autonomiju.

"To je proces na kome moramo zajedno da radimo jer postoji i problem kapaciteta da se veća autonomija realizuje i instrumenata nadzora nad tom većom autonomijom", rekla je Udovički nakon sastanka.

Ministarka je razgovorom sa načelnikom Rasinskog okruga, gradonačelnikom Kruševca i predsednicima opština Trstenik, Varvarin, Aleksandrovac, Ćićevac i Brus započela niz sastanaka koji će se u narednih nekoliko meseci održati u sedištima svih okruga u Srbiji.

Načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić rekao je da je pozitivno što je resorna ministarka "sišla u bazu i čula sve probleme koji muče lokalne samouprave i da očekuje da će oni u primerenom roku biti razrešeni.

Predstavnici lokalnih samouprava žalili su se i na nedorečenost Zakona o planiranju i izgradnji, ograničenja u delovanju oko preduzeća u restrukturiranju i nepotpunu primenu Zakona o javnoj svojini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.