Nema više Ulice Zorana Đinđića ni na papiru

Izvor: B92, 04.Nov.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema više Ulice Zorana Đinđića ni na papiru

Ivanjica -- Glavna ulica u Ivanjici ponovo će se zvati Milinka Kušića, umesto Doktora Zorana Đinđića, kako joj je bio zvaničan naziv od 2003.

Doduše, odluka o promeni imena glavnog šetališta u Ivanjici od pre 13 godina nikada nije sprovedena u delo i "živela" je samo na komunalnim računima građana.

Građani i kažu da im "pošta stiže na Doktora Zorana Đinđića", ali da je oni zovu Kušićevom. Nakon odluke lokalne vlasti, imena prvog demokratskog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, koga nikada nije bilo na tablama, neće biti ni na papiru.

Poslanici u Ivanjici su stavili van snage odluku iz 2003. godine, donetu u mesecima nakon što je ubijen premijer Đinđić, a tvrde da je motiv ekonomske, a ne političke prirode.

"Ova odluka nema nikakvu političku pozadinu. Formiranje adresnog registra po toj odluci iziskuje troškove i promenu dokumenata građana i pravnih subjekata. Trošak zamene tih dokumenata bi pao na leđa građana", kaže Zoran Lazović, predsednik opštine u kojoj većinu čine odbornici SNS i SPS.

Iz Demokratske stranke su osudili ovaj čin opštinske vlasti.

"Vlada koju je Đinđić vodio investirala je dve milijarde dinara u Ivanjicu, zato je ta odluka i doneta. Odluka da se sada ukine ime ulice je nerazumna i nepoštena", kaže odbornik DS Milorad Dramićanin.

U prethodnih 13 godina su se smenjivale vlasti u Ivanjici, ali nijedna nije postavila table sa imenom premijera Đinđića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.