Nema traga od Titovog blaga

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2012, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema traga od Titovog blaga

NI posle ročišta u petak u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, podela imovine bivšeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza nije se pomerila sa mrtve tačke.Uprkos očekivanjima naslednika da će im Skupština Srbije dostaviti, na zahtev suda, poslednji i najznačajniji spisak sa imovinom koja je ostala iza ”najvoljenijeg sina naroda i narodnosti Jugoslavije”, iz Skupštine je stigao samo kratak dopis da ona nema više ništa da dostavi. Naslednici su očekivali popis najvrednijih stvari koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su svojevremeno bile izuzete iz ostavinske mase po Zakonu o zaštiti Brozovog imena i dela.- Do sada smo samo dobili spiskove bista i raznih bezvrednih stvari, među kojima bi se provukla tek poneka umetnička slika ili komad nakita. Međutim, ta četiri spiska ne obuhvataju najvrednije stvari i ni iz daleka ne zaokružuju ostavinsku masu - kaže Violeta Kočić Mitaček, zastupnica Titove unuke Zlatice.Na spiskovima nema ni popisa vozila, ni pušaka, ni ušteđevine. Nema nijedne slike iz vile Brozovih u Užičkoj 15.- Zato smo zatražili da Muzej istorije Jugoslavije dostavi spisak svih eksponata koje ima, da ih uporedimo sa spiskovima koje imamo, kao i da NBS dostavi listu nakita i ušteđevine koji se nalaze kod njih - kaže zastupnik unuka Edvarda, Branislav Blažić.Sledeće ročište zakazano je za decembar, a advokati se nadaju da će dotle konačno biti utvrđen bar onaj deo ostavinske mase koji nije pokraden.- Ovo je verovatno najduži ostavinski postupak u novijoj istoriji. Država je ovu ostavinu svojevremeno iskoristila da bi skrenula pažnju javnosti sa dnevnih događaja i Kosova, a sada je sama počela da je minira - zaključuje advokat Joške Broza, Goran Petronijević.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ni traga od Titovog blaga

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2012, 12:24

Ni posle ročišta u petak u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, podela imovine bivšeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza nije se pomerila sa mrtve tačke...Titova imovina: Državi ostavljaju samo automobile.. ..Uprkos očekivanjima naslednika da će im Skupština Srbije dostaviti, na zahtev suda,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.