Izvor: Blic, 09.Jan.2011, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema toliko slučajnosti

Više od decenije prošlo je od kada je Slobodan Milošević prepustio vlast demokratskim snagama. U godinama koje su sledile na velika zvona najavljivani su postupci protiv njegovih najbližih saradnika i sledbenika za sva zlodela koja su činili dok su bili na vlasti. Od brojnih najava, ostalo je jedno veliko – ništa.

Da nema medija koji povremeno podsete na neki zločini i porodica ljudi koji su pretrpeli nesreću ili nepravdu, svi bi zaboravili na ljude koji su nam godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krojili sudbinu.

Ređaju se odbačene prijave, istrage se obustavljaju, razni predmeti se proglašavaju zastarelim, a nekoliko procesa ozbiljno konkuriše za neslavnu titulu „najdužeg suđenja u Srbiji”.

Pravosnažno su osuđeni samo bivši šefovi DB i Carine Radomir Marković i Mihalj Kartes. Za deceniju rada – malo je. Tužilaštvo je zatrpavano prijavama protiv Slobinih ministara, istraživalo se ko je sve devedesetih ošetio budžet, jureni su članovi porodice Milošević...

Mnogo je stvari uticalo da se svi ti ljudi

izvuku, ima tu slabosti tužilaštava i sporosti sudstva. Ima objektivnih i ima onih drugih razloga. Samo, teško ćete me ubediti da je

baš sve toliki splet slučajnih okolnosti pa da

se većina zlikovaca, pokvarenjaka i kontroverznih ministara koji su postali biznismeni izvuče iz cele priče...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.