Nema šansi za pronalaženje preživelih

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema šansi za pronalaženje preživelih"

Krasnodar -- Nema više šansi da budu pronađeni preživeli u požaru koji je izbio na dva broda u Kerčkom moreuzu, kažu ruske službe.

"Od šest časova jutros, operacija je prekvalifikovana sa spasilačke operacije u potragu, jer nema nade da budu pronađeni preživeli", kazao je portparol Kancelarije za medije ruske Savezne agencije za morsku i rečnu plovidbu. On je naveo da požar još nije ugašen.

Na oba broda bio je 31 čovek, poginulo je 14 osoba, a spaseno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12.

Zvaničnik turskog konzulata u Novorosijsku danas je izjavio da su od spasenih 12 članova posade broda iz Kerčkog moreuza, osam njih državljani Turske. "Znamo da je osam turskih državljana spaseno...Tela (poginulih koja su pronađena) nisu identifikovana", kazao je on.

Prema njegovim rečima, svi spaseni se nalaze na brodovima, a nisu još prevezeni u luku u Kerčkom moreuzu.

Turski državljani nisu teško povređeni, a primili su lekarsku pomoć.

U nesreći je poginulo 14 osoba, a spaseno njih 12, a za preostalima se tragalo. Požar je izbio juče na dva broda nakon što se na jednom od njih dogodila eksplozija, saopštila je tada pres-služba Savezne agencije za morsku i rečnu plovidbu Rusije, a preneo je Rojters.

Prema prvim podacima, uzrok požara na tankerima s prirodnim tečnim gasom je pretakanje goriva, rekao je portparol te službe. Na jednom od njih, pod nazivom "Kendi", nalazila je posada od 17 članova, među kojima devet turskih i osam indijskih državljana.

Drugi brod, "Maestro", imao je posadu od 14 članova - sedam turskih i sedam indijskih državljana, navodi Tass. U međuvremenu, izvor iz lokalne službe za vanredne situacije rekao je ruskoj agenciji da je, na mestu na kojem se nalaze brodovi koji gore, zabranjeno usidriti se.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nema šansi za pronalaženje preživelih u nesreći u Kerču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2019

Nema više šansi da budu pronađeni preživeli u požaru koji je izbio na dva broda u Kerčkom moreuzu, saopštila je danas kancelarija za medije ruske Savezne agencije za morsku i rečnu plovidbu..."Od šest časova jutros, ova operacija je prekvalifikovana sa spasilačke operacije u potragu, jer nema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.