Nema saglasnosti za veće školarine

Izvor: RTS, 13.Maj.2011, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema saglasnosti za veće školarine

Ministarstvo prosvete i nauke neće dati saglasnost fakultetima da povećaju školarine za predstojeći upis, izjavio rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević.

Rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević rekao je da Ministarstvo prosvete i nauke neće dozvoliti fakultetima povećanje školarina.

Kovačević je, posle sastanka ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića sa rektorima državnih univerziteta, dodao da će budžetske kvote za upis u školskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2011/12. godini biti povećane oko 13,5 procenata u odnosu na prošlogodišnje.

"Kvote za upis brucoša treba da budu na sednici Vlade Srbije 26. maja", rekao je Kovačević i naveo da će odmah potom, do kraja maja, biti objavljen zajednički konkurs za upis.

Univerzitet u Beogradu planira da upiše oko 15.000 brucoša, od čega oko 9.200 o trošku države, najavio je rektor posle sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici studenata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.