Nema raspusta za direktora

Izvor: RTS, 16.Avg.2011, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema raspusta za direktora

Oko 300 đaka škole u Rogačici kod Bajine Bašte i šest izdvojenih odeljenja od 1. septembra učiće u renoviranim školama. Dobrom voljom školskih pomoćnih radnika, koji su po ugledu na direktora godišnji odmor proveli obnavljajući školu, uštedelo se oko 1,5 miliona dinara školskog novca.

Oronulim školskim zgradama kraj Drine bio je potreban novi krov, fasade, stolarija, mokri čvorovi, ali najviše entuzijazma direktora koji ga je preneo i na svoje radnike i u renoviranje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << škole krenuli su prvog dana raspusta.

Oko 300 đaka osnovne škole u Rogačici kod Bajine Bašte i šest izdvojenih odeljenja, od 1. septembra učiće u renoviranim školama. 

Pomoćni radnik Milan Tadić kaže da su radili i po suncu i kiši i da je direktor bio sa radnicima čak i na školskom krovu. 

Domar iz Rogačice Radovan Radovanović kaže da su radnici, i pored berbe kupina i malina, našli vremena za pokrivanje škole u Bačevcima.

Direktor Osnovne škole "Stevan Joksimović" u Rogačici Rade Jezdić na građevinama se kalio kada je jesenas ostao bez posla, jer je škola u Alinom Potoku gde je radio ostala bez đaka, a preporuka za radno mesto u Rogačici bila mu je Svetosavska nagrada i titula Najbolji učitelj, jer je istim žarom radio i nekad i sad.

"Zahvaljujući mojim domarima i njihovoj pozitivnoj energiji i dobrovoljnosti, mi smo uradili mnogo za šest meseci. Prvo smo pronašli zajednički jezik sa predsednikom mesne zajednice i nastale su donacije u vidu građe", kaže Rade Jezdić.

Školskim majstorima na čelu sa direktorom, ornima za rad mesna zajednica je obezbedila oko 30 kubika građe i oko tri miliona dinara od Opštine, a u radove su se uključili i meštani.

Uključila se i Opština 

Predsednik Mesne zajednice Bačevci Milojko Milosavljević kaže da je Oština Bajina Bašta platila pokrivku za tu školu.

"Svi smo dali učešća u radu, tako je i moralo zato što budžetom nije predviđeno, a bilo je preko potrebno da se to uradi", kaže Milosavljević.

"Ja sam išao u tu školu, tako da sam i radi naših đaka i naše dece došao da pomognem", kaže Duško Obradović, meštanin iz Bačevaca.

Tako su zajedno u prvih pola godine direktorovog mandata, dodaju školski neimari, uradili više nego decenijama unazad, a Rade Jezdić uveliko planira dalje radove.

A u projektima su sale, igrališta, stanovi za učitelje, bazen, pored postojećeg u Jasiku, i u Bačevcima gde će do 1. septembra biti zamenjen i krov na fiskulturnoj sali.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.