Nema pomilovanja za teroriste

Izvor: B92, 14.Mar.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema pomilovanja za teroriste"

Minsk -- Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko odbio da pomiluje dvojicu mladića osuđenih na smrt zbog terorističkog napada u Minsku 2011. godine.

Dmitrij Konovalov i Vladislav Kovaljov osuđeni su u novembru na smrtnu kaznu. Njihovi advokati su uložili žalbu ocenjujući da na suđenju nije dokazana krivica bez sumnje njihovih klijenata.

Državna beloruska televizija javila je danas da je predsednik Lukašenko odbio predlog za pomilovanje. To znači da osuđenici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu biti pogubljeni u svakom trenutku.

Belorusija je jedina država u Evropi koja i dalje ima smrtnu kaznu. Ona se izvodi ispaljivanjem metka u potiljak osuđenika. Mesto i vreme egzekucije uvek su tajna, a rođaci nikada ne saznaju gde je sahranjeno telo ubijenog.

U eksploziji podmetnute bombe u metro stanici u Minsku 11. aprila prošle godine poginulo je 15 ljudi, a više od 200 je ranjeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.