Nema otvaranja granice?

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 18:18

Nema otvaranja granice?

Finska verovatno ni u aprilu neće otvoriti svoju granicu sa Rusijom, kada ističe odluka o zatvaranju istočne granice, piše Ilta-Sanomat.

Prema saznanjima finskog lista, potpuno otvaranje istočne granice malo je verovatno - moguće je samo otvaranje u "veoma ograničenom obimu".

Ne postoji vremensko ograničenje za to koliko dugo istočna granica može da bude zatvorena, pošto po zakonu ona ne mora da bude otvorena dokle god postoji opasnost.

List piše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da finska minsitarka unutrašnjih poslova Mari Rantanen formirala radnu grupu koja radi na novom zakonu pod nazivom "Suprotstavljanje instrumentalizaciji imigracije i jačanje granične bezbednosti".

Rok za izradu zakona je kraj marta. Finski zvaničnici nisu javno komentarisali kakav će biti sadržaj tog zakona, međutim Ilta-Sanomat navodi da je plan da oni koji neopravdano traže azil mogu da budu vraćeni u Rusiju, direktno na istočnoj granici.

Njima ne bi bio dozvoljen čak ni privremeni ulazak u Finsku.

Finske vlasti su prošle godine zatvorile istočnu granicu sa Rusijom zbog velikog priliva imigranata za koje trde da ih Moskva namerno podstiče da putuju u Finsku, u pokušaju da destabilizuju zemlju.

Kremlj, sa druge strane, odbacuje takve optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.