Nema obolelih korisnika u domovima za smeštaj odraslih u Vojvodini

Izvor: RTS, 16.Maj.2020, 10:32

Nema obolelih korisnika u domovima za smeštaj odraslih u Vojvodini

Četiri osobe iz ustanova socijalne zaštite s teritorije Vojvodine, koje bile su zaražene koronavirusom, sada su dobro i bez simptoma.
Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, rekao je da su skoro svi korisnici usluga doma za smeštaj odraslih lica u Molu i zaposleni u domu za duševno obolela lica u Staroj Moravici dobro.

"Dva uposlenika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dva korisnika bila su zaražena koronavirusom i počeli smo ublažavanje mera rada zaštite korisnika i zaposlenih. Situacija u ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini i domovima za stare i dalje biće prioritet u narednom periodu", rekao je Vuletić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a. 
Pokrajinski sekretar je ovom prilikom rekao da je sistem socijalne zaštite u Vojvodini velik, sa više od 11.300 ljudi, korisnika i zaposlenih kako u domovima čiji je osnivač Pokrajinska vlada, tako i u 55 privatnih domova.
"U tako velikom sistemu uspeli smo da sačuvamo sve ljude", rekao je Vuletić i dodao da su bila četiri pojedinačna slučaja virusa u svim ustanovama.
Prema njegovim rečima, dva korisnika kod kojih je registrovan virus su dobro, sada su već drugi put negativni na testu, a dve zaposlene su bile bez simptoma.
Zbog odgovornosti svih zaposlenih u sistemu, a pre svega onih koji su u sedam ustanova "živeli" sa korisnicima, Pokrajinska vlada je odlučila da nagradi njihov trud i angažman.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.