Nema novih dokaza protiv Zorana: Marjanovića moraju da puste na slobodu?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2018, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema novih dokaza protiv Zorana: Marjanovića moraju da puste na slobodu?!

Saga se nastavlja

- Nema novih dokaza protiv Marjanovića i on bi morao da bude pušten iz pritvora! Da postoji neki novi dokaz, on bi bio predočen i nama, njegovim braniocima. Jedino novo je nalaz veštaka neuropsihijatara, po kome je Zoran zdrav i uračinljiv – kazao je Aleksandrar Zarić, jedan od branilaca Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo svoje supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Pročitajte i:

Zarić je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da će uložiti žalbu na odluku prvostepenog veća Apelacionog suda u Beogradu , kojom je u petak Zoranu produžen pritvor do 10. marta.

Sud je ovu odluku potkrepio tvrdnjom da su se protiv Marjanovića pojavili novi dokazi, ali Zarić ne veruje da oni uopšte postoje.

- Jedino u poslednje vreme je nalaz veštaka, ali ne vidim kako taj dokaz, odnosno veštačenje, menja bilo šta. Sumnjam da će se do 10.marta pojaviti bilo šta kapitalno što bi moglo da tereti našeg branjenika. Zato očekujem da Apelacioni sud uvaži našu žalbu, koju ćemo podneti čim dobijemo rešenje o produženju pritvora, i da Zorana pusti na slobodu – objasnio je Zarić.

Inače istraga Jeleninog ubistva je jedna je jedna od najopsežnijih koje su vodili policija i tužilaštvo u poslednjih nekoliko decenija.

Od trenutka prijave nestanka pevačice 2. aprila 2016 i nakon što je narednog dana pronađen njen leš u kanalu kod nasipa policija je saslušala čak 2.000 osoba radi prikupljanja dokaza.

Takođe, uzeto je 30 uzoraka DNK profila kako bi s izvršilo eventualno preklapanje sa tragovima pronađenim na Jeleninom telu, njenim stvarima i u blizini mesta gde je ubijena pevačica pronađena.

Interesantno je da su dvojica muškaraca koji su bili predmet istrage i od kojih je uzet DNK u međuvremenu umrla. Jedan od njih je bivši robijaš iz Borče, koji se obesio u maju 2016. godine u svojoj kući. Komšije su tada rekle da od zločina na nasipu u Borčion skoro uošte nije napuštao kuću.

Uzorak DNK u maju 2016. godine uzet i od Zoranovog druga iz Borče, za koga se pričalo da mu je navodno bio obezbeđenje. Taj muškarac je nešto kasnije umro od infarkta, iako su njegovi poznanici tada tvrdili da nikada nije bolovao od ozbiljnijih bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.