Nema normalizacije pre političkog rešenja

Izvor: B92, 13.Okt.2021, 19:39

"Nema normalizacije pre političkog rešenja"

Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da podrže normalizaciju veza sa sirijskim predsednikom Bašarom el-Asadom.

Ne nameravaju da podrže ni njegovu rehabilitaciju sve dok ne dođe do nepovratnog napretka ka političkom rešenju u Siriji, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

On je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio da su prioriteti Vašingtona u Siriji usredsređeni na pružanje humanitarne pomoći, na sprečavanje svih terorističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivnosti koje bi mogle biti usmerene na SAD i na smanjenje nasilja, prenosi Rojters.

U međuvremenu, ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu optužio je danas SAD i Rusiju da nisu ispunile obećanje da će sprečiti kurdske oružane frakcije u Siriji da napadaju Tursku i poručio da je Ankara primorana samostalno da deluje kako bi eliminisala pretnje, prenosi AP.

Komentari šefa turske diplomatije usledili su nekoliko dana nakon što je i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio da Ankara gubi strpljenje nakon niza napada iz Sirije na njegovu zemlju i upozorio da je moguć novi turski vojni napad na Siriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blinken: Nema normalizacije odnosa sa Asadom

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2021

VAŠINGTON - SAD ne namjeravaju da podrže napore za normalizaciju veza sa sirijskim predsjednikom Bašarom el Asadom ili da ga rehabilituju sve dok ne bude postojao siguran napredak ka političkom rješenju u Siriji, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.