Nema mira bez uništavanja Hamasa i oslobođenja talaca

Izvor: B92, 04.Feb.2024, 15:19

"Nema mira bez uništavanja Hamasa i oslobođenja talaca"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas na sednici vlade da Izrael neće okončati rat dok se ne ostvare svi njegovi ciljevi.

Kao svoje ciljeve on je naveo uništenje Hamasa, oslobađanje svih talaca i osiguravanje da Pojas Gaze nikada više neće predstavljati pretnju za Izrael.

Netanijahu je ponovio da je uništenje Hamasa glavni ratni cilj Izraela, što, kako je naveo, podrazumeva uništenje preostalih sedam bataljona te terorističke grupe, operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čišćenja koje izraelska vojska sprovodi u racijama u severnom i centralnom Pojasu Gaze, kao i uništavanje mreže podzemnih tunela te grupe, što zahteva više vremena.

Govoreći o potencijalnom dogovoru o oslobađanju talaca, Netanijahu je rekao da Izrael neće pristati na svaki dogovor, ni po koju cenu, objavio je Tajms of Izrael.

Netanijahu je rekao da navodi u medijima o tome da je Izrael pristao na oslobađanje velikog broja terorista nisu tačni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NEĆEMO STATI DOK NE UNIŠTIMO HAMAS" Netanjahu: Izrael neće okončati rat dok ne oslobodi sve taoce

Izvor: Blic, 04.Feb.2024

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas na sednici vlade da Izrael neće okončati rat dok se ne ostvare svi njegovi ciljevi - uništenje Hamasa, oslobađanje svih talaca i osiguravanje da Pojas Gaze nikada više neće predstavljati pretnju za Izrael.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.