Nema ko da udari rukom o sto

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema ko da udari rukom o sto"

Brisel -- Evropski parlamentarac Eduard Kukan poručio je Evropskoj spoljnoj službi i Evropskoj komisiji da više "rade, a manje filozofiraju" u razgovorima sa Prištinom.

"Nema toga ko će u EU da udari rukom o sto i kaže: 'Ne radite to'!", kaže Kukan.

Predsedavajući Odbora Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom ocenio je da je situacija na Kosovu ”napeta i potencijalno eksplozivna” i založio se za konkretnije i direktnije angažovanje EU.

”Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im pričamo, oni kažu da su nas čuli, ali neće ništa da urade. I šta EU tu može da uradi?”, zapitao je Kukan povodom odbijanja Prištine da povuče taksu na robu iz Srbije i BiH.

Kukan je naglasio da je ponašanje Prištine isto i kada je u pitanju transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga.

”Svi smo im rekli da to ne rade, počev od Stoltenberga, a oni nastavljaju. Šta će biti sledeće? Mi da nastavljamo da se nadamo, a oni da rade po svome?”, poručio je Kukan.

On je tokom debate o bezbednosnoj situaciji na Kosovu u Potkomitetu za bezbednost Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta poručio Evropskoj komisiji i Evropskoj spoljnoj službi da bi trebalo da budu direktniji i da više ”rade, a manje filozofiraju” u razgovorima sa Prištinom.

On je poručio da EU treba kategorično da kaže ”ne” najavama Prištine da bi SAD trebalo da se uključe u dijalog Beograda i Prištine.

”Srbija će onda želeti da se uključi i Rusija, a onda ćemo umesto bilateralnog dijaloga Beograda i Prištine imati mnogo širi međunarodni problem”, zaključio je Kukan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kukan kritikuje Evropsku komisiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2019

Evropski parlamentarac Eduard Kukan poručio je Evropskoj spoljnoj službi i Evropskoj komisiji da više "rade, a manje filozofiraju" u razgovorima sa Prištinom...Predsedavajući Odborom Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom ocenio je da je situacija na Kosovu "napeta i potencijalno eksplozivna"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.