Nema iznenađenja; Amerika: Huti će uzvratiti napad, spremni smo

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 21:45

Nema iznenađenja; Amerika: Huti će uzvratiti napad, spremni smo

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena očekuje da će Huti koji remete brodarstvo u Crvenom moru verovatno odgovoriti na udare SAD i Britanije

Ovo je saopštio savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

"Niko ne želi da se sukobe sa Hutima. Mi ovde ne tražimo sukob sa Jemenom. Pokušavamo da zaustavimo ove napade", istakao je Kirbi.

Dok SAD još procenjuju štetu, zvaničnici veruju da su udari imali "pozitivan efekat" na infrastrukturu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Huta u Jemenu koja je korišćena za napad na brodarstvo u regionu, rekao je Kirbi, prenosi CNN.

Prvog dana napada SAD i Velike Britanije na položaje Huta, u noći između četvrtka i petka, pogođeno je 28 lokacija i više od 60 ciljeva, dok je američka vojska naknadno izvela novi napad na Hute u Jemenu.

Vašington i London su saopštili da je ova operacija u toku zbog napada Huta na brodove u Crvenom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kirbi: Očekujemo da Huti uzvrate napade

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jan.2024

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena očekuje da će Huti koje podržava Iran, koji remete brodarstvo u Crvenom moru, vjerovatno odgovoriti na udare SAD i Velike Britanije na položaje te grupe prošle nedjelje, saopštio je savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.