Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2017, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema istraživanja nafte i gasa u FBiH

SARAJEVO - Još nema ništa od raspisivanja tendera za istraživanje milijardu barela nafte u FBiH.

Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH, kako je najavljivano u medijima, trebalo je još krajem prošle godine da raspiše javni poziv za izražavanje interesa za istraživanje nafte i gasa na području FBiH, nakon što je naftni gigant "Shell" odustao od ovog posla. Međutim, to se još nije desilo.

Stipo Buljan, sekretar Ministarstva energije, rudarstva i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << industrije, kazao je kako se još nisu stvorili uslovi za raspisivanje tendera.

Pojašnjava kako nije bio donesen budžet u kojem su strukturirana sredstva koja će pomoći da se pripremi tender, izaberu firmu koja će vršiti istraživanja, odnosno napravi ugovor koji će biti na 25-30 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.