Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jan.2011, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema istrage protiv Gotovine u BiH

Tužiteljstvo BiH ne vodi nikakvu istragu protiv hrvatskog generala Ante Gotovine, što je, kako smatraju stručnjaci, ali i političari iz Republike Srpske , uobičajena vijest kada je riječ o ratnim zločinima nad Srbima, pišu "Nezavisne novine". Iz Tužiteljstva BiH su saopćili da imaju određene predmete koji se odnose na događaje iz 1995. godine, operacije "Južni potez", "Skok" i "Maestral", u kojima su prijavljene osobe bili oficiri Hrvatske vojske, uz ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tužilaštvo BiH baš briga za Gotovinu

Izvor: Mondo, 18.Jan.2011

U Srpskoj nikoga ne iznenađuje što Tužilaštvo BiH ne vodi nikakvu istragu protiv hrvatskog generala Ante Gotovine, koga pripadnik mirovne misije UN u bivšoj Jugoslaviji, Holanđanin Stefan van Zanten, optužuje da je vladao područjima Livna i Kupresa, gde su srpski civili zlostavljani i deportovani.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.