Nema gužve na Batrovcima

Izvor: RTS, 12.Apr.2013, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema gužve na Batrovcima

Od početka godine, na graničnom prelazu Batrovci, u Srbiju je ušlo oko 640.000 ljudi. Strani državljani najviše dolaze vikendom, a trenutno, na ovom prelaѕu nema gužvi i zadržavanja.

Zbog praznika i školskog raspusta u Švajcarskoj, na graničnom prelazu

Batrovci, najviše je automobila sa registarskim tablicama te zemlje, međutim, nema većih gužvi.

"Srećni smo što idemo kući, mi putujemo iz Švajcarske za Kosovo, malo smo odmorili putem, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je naporno bilo", kaže jedan putnik.

"Mi smo iz Švajcarske, sve je bilo dobro, idemo kući", dodaje drugi.

Gužvi i zadržavanja nema, ni na ulazu, ni na izlazu iz Republike Srbije. Na graničnom prelazu Batrovci ima šesnaest saobraćajnih traka sa po osam kontrolnih kabina za policijske i carinske službenike.

Broj onih koje se koriste menja se u zavisnoti od intenziteta saobraćaja.

"Idemo iz Požege za Sremsku Mitrovicu, čekali smo ukupno oko pet minuta", kažu putnici.

Jedan od njih dodaje da godišnje ovde prolazi oko petnestak puta i da nema loše iskustvo, jer, kako kaže, brzo pređe granicu.

Povećanje inzenziteta saobraćaja, očekuje se za predstojeće neradne dane. Prošle godine, za vreme Prvomajskih i Uskršnjih praznika, granični prelaz Batrovci, prešlo je skoro 150.000 putnika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.