Izvor: Blic, 15.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema grejanja na veresiju

BIJELJINA - Direktor bijeljinske „Toplane" Duško Ilić najavio je za danas početak prinudne naplate dugova za daljinsko grejanje i isključenje korisnika koji ne izmiruju obaveze.

- Danas ističe rok za izmirenje duga, bilo da je reč o domaćinstvima ili o firmama i ustanovama koji nam duguju oko 260.000 KM. Četvoročlana ekipa, u kojoj će biti inkasanti i monteri, ići će od stana do stana, od poslovnog prostora do poslovnog prostora i sačiniće zapisnik o trenutnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanju u svakom objektu. Pružamo kvalitetnu uslugu pa zauzvrat očekujemo redovno izmirivanje obaveza. Ukoliko hoćete da imate dovoljne zalihe uglja, onda taj ugalj morate platiti - kaže Ilić.

On naglašava da u situaciji u kojoj tek polovina potrošača izmiruje obaveze, ne može se govoriti o bilo kakvoj zaradi, jer se tako teško izmiruju i tekuće obaveze. Grejanje u Bijeljini za stanove košta 2,36 KM u sezoni, dok za poslovne prostore cena iznosi nešto više od pet maraka, a obaveze se izmiruju tokom grejne sezone. Gradska toplana u Bijeljini zagrejava oko 8.000 kvadrata poslovnog prostora i oko 950 stanova. Grejna sezona traje šest meseci, svakog meseca se utroši oko 700 tona uglja, što znači da u Gradskoj toplani sagori oko 4.200 tona uglja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.