Nema dokaza da je Mladić u Beogradu

Izvor: B92, 02.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dokaza da je Mladić u Beogradu

I dalje najtraženiji

Beograd -- Ne postoji nijedan dokaz da se haški begunac Ratko Mladić skriva u Beogradu, kaže za B92 Rasim Ljajić.

Odgovarajući na izjavu Karle del Ponte da se najtraženiji haški begunac Ratko Mladić "verovatno krije u Beogradu", predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom kaže da bi, ako bi to bilo tačno, odbegli general odmah bio uhapšen.

Spekulacije Karle del Ponte da se Ratko Mladić nalazi u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verovatno su izvedene iz saznanja da se on do pre dve godine zaista i skrivao u Beogradu.

Danas, međutim, takvih informacija nema, tvrdi ministar Ljajić. "Ne postoji nijedan validan dokaz ili informacija da se Mladić u ovom trenutku krije u Beogradu", kaže on.

"Ali, nije naš posao da o tome polemišemo sa tužiteljkom ili da se bavimo spekulacijama. Najefikasniji način da ubedimo međunarodnu zajednicu da ozbiljno radimo na tome jeste da pokažemo rezultate," kaže on.

Iako nije sporno da je rešavanje pitanja Kosova trenutno državno pitanje broj jedan, ministar Ljajić kaže da se i akcije potrage za haškim beguncima izvode svakodnevno.

Podsećamo, prilikom poslednje posete Karla del Ponte dobila je uveravanja zvaničnika da bi u Hagu uskoro mogli da se nađu Stojan Župljanin i Goran Hadžić, što je doprinelo njenoj pozitivnoj oceni saradnje Srbije sa tužilaštvom.

Hapšenje pomenute dvojice, ali pre svega, najtraženijeg begunca, Ratka Mladića, uslov su da Srbija potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, odnosno da se kandiduje za članstvo u Uniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.