Nema dokaza: Oslobođen optužbe za ubistvo Hrvata

Izvor: Mondo, 04.Jan.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dokaza: Oslobođen optužbe za ubistvo Hrvata

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) Tenja Žarka Čubrila optužbi za ubistvo 11 hrvatskih civila tokom leta 1991. godine u Tenji.

Foto: Mondo/ Goran Sivački Apelacioni sud u Beogradu

Tom presudom koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda kojom je Čubrilo u aprilu oslobođen optužbi, jer tokom postupka nije dokazano da je ovaj okrivljeni izvršio navedeno krivicno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << delo.

Čubrilo je i tokom krivicnog postuka negirao da je izvršio krivično delo, tvrdeći da nema nikakve veze sa njim.

Optužnicom Tužilaštva za ratne zločine, Čubrilo je bio optužen za protivzakonito zatvaranje i ubistvo 11 civila kod stočnog groblja u blizini Bobote tako što ih je, uz pomoć još dvojice pripadnika TO Tenja, jednog po jednog ubijao pri njihovom izlasku iz tovarnog dela kamiona u koji su prethodno bili ukrcani.

Tela Ivana Valentica, Marije Cerenko, Ane Horvat, Katice Kiš, Pere Mamića, Josipa Medveda, Stipa i Evice Penica, Josipa Prodanovića, Vladimira Valentića i Franje Burća do danas nisu pronađena, jer su premeštena sa mesta gde su ubijeni, saopšilo je tužilaštvo nakon podizanja optužnice.

Predmet "Tenja" ustupljen je Tužilaštvu na osnovu Sporazuma o saradnji u progonu učinilaca krivičnih dela ratnih zločina, zločina protiv čovecnosti i genocida, između Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Državnog odvetništva Hrvatske.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.