Nema cenzure medija, to je sigurno

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema cenzure medija, to je sigurno"

Ruska vlada ne sprovodi cenzuru medija u Rusiji, a u vezi sa ograničavanjem stranog vlasništva primenjuje univerzalnu praksa, koja je prikladna i legitimna.

To je izjavio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Nema cenzure, to je sigurno", naglasio je Peskov, a prenosi ruska agencija Tas.

"Kod ograničavanja stranog vlasništva u medijima za strance i građane koji imaju strane pasoše primenjuje se praksa koju koriste različite zemlje širom sveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prag vlasništva se može razlikovati, ali sama ideja je apsolutno odgovarajuća", izjavio je Peskov.

Prema njegovim rečima, mediji imaju slobodu govora, ali, pored toga, trebalo bi da imaju određenu odgovornost kao najmoćniji instrument u oblikovanju mišljenja javnog mnjenja.

"Bilo bi pogrešno dozvoliti stranim državljanima da poseduju takve resurse u zemlji, posebno tokom aktuelne dekade agresivne atmosfere, da to tako nazovemo", zaključio je Peskov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.