Neljudi. Teksaške vlasti sprečile agente da spasu migrante, ženu i njeno dvoje dece, od davljenja

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 21:18

Neljudi. Teksaške vlasti sprečile agente da spasu migrante, ženu i njeno dvoje dece, od davljenja

Vlasti Teksasa fizički su zabranile agentima granične patrole da pokušavaju da spasu migrante koji se dave, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje bezbednosti.

Izveštaj savezne vlade došao je nekoliko sati nakon što je američki predstavnik Henri Kuelar rekao da vojno odeljenje Teksasa i Nacionalna garda Teksasa "nisu odobrili pristup agentima granične patrole da spasu migrante" u petak uveče.

Meksičke vlasti su u subotu pronašle tela žene i dvoje dece preko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granice iz Igl Pasa u Teksasu.

"Ovo je tragedija i država snosi odgovornost", rekao je u saopštenju Kular, najviši demokrata u pododboru za državnu bezbednost Predstavničkog doma.

Do utapanja je došlo usred eskalacije tenzija između Teksasa i vlade SAD oko sprovođenja imigracije.

U petak je Ministarstvo pravde saopštilo Vrhovnom sudu SAD da je Teksas preuzeo kontrolu nad područjem u Igl Pasu poznatom kao Šelbi park i da ne dozvoljava agentima granične patrole da uđu.

Teksaški zvaničnici tvrde da su se utapanja već dogodila kada je granična patrola zatražila pristup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.