Nekoliko sati pre sastanka ne zna se sastav delegacije

Izvor: B92, 26.Avg.2020, 22:48

Nekoliko sati pre sastanka ne zna se sastav delegacije

Priština -- Sastav prištinske delegacije na čelu sa koordinatorom za dijalog Skenderom Hisenijem na sutrašnjem sa predstavnicima Beograda u Briselu još uvek nije poznat.

Iz kancelarije premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija nije bilo odgovora na pitanje ko će biti ostali članovi delegacije koja će sutra otputovati u Brisel, a koju će predvoditi koordinator za dijalog Skender Hiseni.

Ni iz EU nije bilo odogovora na ovo pitanje, piše prištinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Koha ditore".

Portparolka EU za spoljnu politiku Nabila Masrali rekla je da se dijalog nastavlja nizom sastanaka na ekspertskom nivou, koji su deo tekućeg procesa, nakon njegovog nastavka na najvišem nivou prošlog jula, prenelo je Kosovo onlajn.

„Možemo da potvrdimo da će sastanci biti održani 27. avgusta. Po pravilu, mi ne komentarišemo rasprave koje su u toku", rekla je Masrali.

"Koha ditore" je pokušala danas da dobije odgovor i od koordinatora Hisenija ko će činiti prištinsku delegaciju, ali je on bio nedostupan.

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Briselu na nivou eksperata biće održan sutra, a sastanak u Vašingtonu 4. septembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NASTAVAK DIJALOGA U BRISELU: Šta je sa prištinskom delegacijom, KOGA KRIJU?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2020, 10:38

Sastav prištinske delegacije na čelu sa koordinatorom za dijalog Skenderom Hisenijem na današnjem sastanku s predstavnicima Beograda u Briselu još nije poznat...Iz kancelarije premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija nije bilo odgovora na pitanje ko će biti ostali članovi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.