Nekoliko napada u Nigeriji

Izvor: VOA, 07.Mar.2015, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko napada u Nigeriji

Najmanje 55 osoba je poginulo, dok je oko 140 ranjeno u seriji bombaških napada u Majduguriju, glavnom gradu države Borno u Nigeriji, u kojoj je aktivna ekstremistička grupa Boko Haram.

U izveštajima se navodi da su četiri eksplozije pogodile grad, a nekoliko od njih su izvele žene bombaši samoubice.

Jedan samoubilački napad dogodio se na prometnoj pijaci, dok je druga bomba eksplodirala na drugoj pijaci poznatoj kao Pijaca ponedeljkom.

Dopisnik Glasa >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Amerike javlja da je grupa mladih postavila barikade na glavnim ulicama što je poremetilo saobraćaj i izazvalo paniku. On je rekao da je nekoliko njih zaustavilo jednog od bombaša da stigne do centra pijace ali su izgubili život kada je aktiviran eksploziv.

Državni tužilac države Borno, Kaka Šehu izjavio je da su medicinski radnici pozvani da pomognu žrtvama današnjeg nasilja.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.