Neko je stavio u džep novac za sahranjivanje siromašnih

Izvor: B92, 30.Jan.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neko je stavio u džep novac za sahranjivanje siromašnih"

Sahranjivanje siromašnih Nišlija plaća Grad iz budžeta, preko Centra za socijalni rad, a svaka sahrana košta oko 24.000 dinara, pišu Južne vesti.

Međutim, da je taj novac “neko stavio u džep” tvrdi Zoran Jovanović koji je tokom prošle godine kontrolisao rad JKP Gorica.

U dopuni izveštaja Radne grupe koja je sa Budžetskom inspekcijom kontrolisala rad niškog pogrebnog preduzeća, pojašnjava Jovanović, postoje dokazi da je, umesto “na dostojanstven >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način, u kovčegu”, više siromašnih Nišlija sahranjeno u sanducima od kucanih dasaka, pa čak i u ćebetu.

“Naplaćivano je od Grada oko 24.000 dinara, a neki ljudi su sahranjeni u sanducima od kucanih dasaka koje ne vrede ni 1.000 dinara. To su sanduci koji su nehumani, apsolutno nisu u skladu ni sa verom, ni sa dostojanstvenim sahranjivanjem bilo kog čoveka. Ima i fotografija koje su slikane u gradskoj kapeli koje to dokazuju, a to su potvrdili i radnici na ukopu koji su bili prinuđeni to da rade”, ističe Jovanović.

Svi dokazi su u dopuni izveštaja koji je prosleđen gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću, policiji i tužilaštvu, a prema informacijama Jovanovića, stigao je i do specijalnog tužilaštva koje se bavi organizovanim kriminalom, pa zbog toga nije mogao da iznosi detalje.

Zasad nije precizirao koliko je građana tako sahranjeno, ali tvrdi da ih je bilo više i da ovo nije usamljen slučaj. Još nije poznato ni to koliko je para iz budžeta Grad platio za sahranjivanje siromašnih koje nisu iskorišćene za tu namenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.