Neko će svake godine dobiti Cacu Branko Kockica uputio poslednje reči svojoj ljubavi i ispratio je na nebo! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2019, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neko će svake godine dobiti Cacu" Branko Kockica uputio poslednje reči svojoj ljubavi i ispratio je na nebo! (FOTO)

Rediteljka Caca Aleksić počivaće u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju. 

Porodica, kolege, poštovaoci, gradski zvaničnici oprostili su se danas od Slobodanke Cace Aleksić na komemoraciji upriličenoj povodom smrti legendarne rediteljke u beogradskom pozorištancu Puž.

Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić preminula je 14. avgusta posle kratke i teške bolesti.

Glumci različitih genaracija su se na sceni u suzama opraštali od svoje, kako su redom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodili, "pozorišne majke", a njen životni partner Branko Milićević Kockica vidno potrešen kroz suze je najavio osnivanje nagrade "Slobodanka Caca Aleksić" za najbolju režiju predstave za decu.

- Darodavac koji je želeo da ostane anoniman odlučio je da zajedno sa nama ustanovi nagradu pa će reditelji najbolje predstave za decu svake godine dobijati "Cacu" - kazao je Milićević i dodao da će lično predsedavati tročlanim žirijem koji će svakog septembra dodeljivati nagradu.

Pred publikom u kojoj su se našli istaknuti dramski umetnici poput Predraga Mikija Manojlovića, Tanje Bošković, Tihomira Stanića smenjivali su se pre svega mladi glumci koji su govorili o svojim iskustvima u stvaranju predstava u Pozorištancu Puž.

Milan Čučilović je kazao da je Caca za sve glumce u Pužu bila druga majka.

- Uvek je bila za nas tu, naročito kada smo u nekom teškom problemu. Prva nam je pomagala - kazao je Čučilović i potom pročitao pesmu Branka V. Radičevića "Kad mati bije".

Igor Damjanović je napomenuo da nije navikao da bude na toj sceni kada neme dece u publici.

- Prazan sam na ovoj sceni. Jednom je na probi meni i Milošu Timotijeviću kazala da smo prazni na sceni. Eto sada znam šta znači biti prazan na sceni. Radost, tugu, probleme sve smo delili sa Cacom. Kaže neko da Caca i Branko nisu imali decu..., a šta smo mi ? Hvala ti Caco za sve - kazao je kroz Damjanović.

Sofija Juričan je istakla da se oseća kao čedo koje je izgubilo svoju majku.

- Onakav autoritet uronjen u toliku radost, takav borac sa toliko empatije, tvrdoglavost i neodustajanje u želju da baš nama udovolji, umetnik i erudita u onakvoj kuvarici... Neumoljivost i strogost u toliko topline i neumoljivosti. Sve je to bila naša Caca - kazala je Juričan.

Okupljeni u pozoruštancu Puž imali su prilike da vide i delove televizijskih emisija u kojima Caca govori o pozorištu i životu, kao i njene fotografije iz privatne arhive...

Komemoraciji u Pozorištancu Puž između ostalih su prisustvovali Andreja Mladenović pomoćnik gradonačelnika Beograda i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Nakon komemoracije, rediteljka je sahranjena na beogradskom groblju. Rediteljka Caca Aleksić počivaće u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju.

Više o tome čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.