Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2023, 11:37

"Neki mediji pali na ispitu"

Netačne informacije, od kojih su se neke ticale života i smrti povređenih, lažne vesti na društvenim mrežama, paušalni zaključci, izmišljeni citati, zloupotreba fotografija, kršenje novinarskog kodeksa i profesionalnih standarda izveštavanja, sve je to viđeno posle tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu i Smederevu, piše danas Demostat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Demostat: Mnogi srpski mediji pali na testu poštovanja osnovnih profesionalnih standarda

Izvor: Beta, 12.Maj.2023

Većina srpskih medija nakon dva masakra od 3. i 4. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u selima pored Mladenovca i Smedereva, nije poštovala novinarski kodeks i etiku, piše danas Demostat."Tokom takvih događaja, mediji imaju veliku odgovornost da izveštavaju u skladu sa novinarskim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.