Izvor: Blic, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekažnjeni ljubitelji rata

EPIDEMIJA - Poznato je da se bolesti prenose i šire. Da ponekad postaju epidemije. Ali to ne važi samo za bolesti, već i za loše društvene uzore. Zar se korupcija, na primer, takođe ne širi? Zar i ona ne dobija karakter epidemije?

SUJEVERJE - Sujeverni ljudi koriste lekove, ali se ne odriču ni raznih čudotvornih i "svetih" vodica. Možda su u pravu jer za izlečenje nije dovoljno samo da se čovek leči, već i da se nada i veruje kako će biti izlečen.

HUŠKANJE NA >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << RAT - Sigmund Frojd je tvrdio da huškanje na rat ne bi bilo tako uspešno niti bi čak bilo samo izvodljivo da u nekim ljudima ne postoji nagon za mržnjom i uništavanjem. Ako je zaista tako, zbog čega se tada ljubitelji rata na odvraćaju od zlih nagona umesto što se na njih podstiču. Zbog čega se, najzad, zakonom ne zabrani propovedanje mržnje kao što je zabranjena krađa, na primer, a oni koji to čine ne hapse i privode pravdi kao bilo koji lopovi i razbojnici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.