Nekancerogena e-cigareta protiv pušenja

Izvor: RTS, 06.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekancerogena e-cigareta protiv pušenja

Prva potpuno nekancerogena elektronska (e) cigareta "Smouk-it" koristi se u odvikavanju od pušenja. Ova cigareta omogućava pušačima da uz pomoć raspršivača i malog rezervoara sa smešanim supstancama uživaju u ukusu i mirisu kao i prilikom klasičnih cigareta.

Mladi inovatori Didije Vilijam i Mehdi Saidi razvili su prvu potpuno nekancerogenu elektronsku (e) cigaretu "Smouk-it" koja se koristi u odvikavanju od pušenja, objavljeno je u Parizu.

Cigareta "Smouk-it", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čiji je rad zasnovan na litijum-jonskoj bateriji, omogućava pušačima da uz pomoć raspršivača i malog rezervoara sa smešanim supstancama uživaju u ukusu i mirisu kao i prilikom klasičnih cigareta.

"Smouk-it" ne predstavlja novinu na tržištu proizvoda za lakše odvikavanje od pušenja klasičnih cigareta, ali je njen sastav inovativan, jer ta e-cigareta ne sadrži štetnu supstancu "propilen glikol" koja je zamenjena "glicerolom" - bezbojnom, bezmirisnom i netoksičnom tečnošću.

"Smouk- it" postoji u dve verzije - sa i bez nikotina - a može se koristiti jednoratno ili više puta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.