Neka migranti rade besplatno

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neka migranti rade besplatno"

Tražioci azila u Italiji možda će morati da rade besplatno, izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano.

On je to izjavio na skupu italijanskih gradonačelnika, podsetivši ih na kontroverzni dekret koji je donet pre nekoliko meseci, preneo je AFP.

"Moramo tražiti od lokalnih vlasti da primene naše direktive i privole migrante da rade besplatno...Umesto da ih ostavimo besposlene, trebalo bi da rade", kazao je Alfano, prenose italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji.

Zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova nadležan za civilna i imigraciona prava Mario Morkone rekao je da bi tražioci azila mogli da rade za "javno dobro", na primer na projektima uređenja životne sredine, pri čemu bi im bilo plaćeno samo osiguranje.

Cilj je da se stvori bolji odnos sa njima i da budu prihvaćeni u društvu, dodao je on.

Odluka ministarstva odnosi se na tražioce azila kod kojih obrada zahteva može trajati do dve godine, navodi AFP.

Dok ne dobiju status izbeglica, azilanti nemaju pravo da rade u Italiji.

Više od 9.000 novih migranata stiglo je u Italiju samo prošle sedmice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italijanski ministar o migrantima: Neka rade besplatno

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2015

Tražioci azila u Italiji možda će morati da rade besplatno, izjavio je danas italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano...On je to izjavio na skupu italijanskih gradonačelnika, podsetivši ih na kontroverzni dekret koji je donet pre nekoliko meseci, preneo je AFP..."Moramo tražiti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.