Neka Amazon plati FOTO

Izvor: B92, 26.Nov.2021, 14:32

"Neka Amazon plati" FOTO

Danas su klimatski aktivisti blokirali skladišta Amazona u Ujedinjenom Kraljevstvu, kako bi gigant prestao sa poslovanjem koje šteti životnoj sredini.

Oko 20 aktivista je sprečavalo kamione da uđu i izađu iz skladišta, držajući transparente "Neka Amazon plati".

Klimatski aktivisti blokirali su danas skladišta Amazona širom Ujedinjenog Kraljevstva, u nastojanju da, u jednom od njegovih najprometnijih dana u godini, izvrse pritisak na giganta elektronske trgovine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da poboljša uslove rada i okonča poslovne prakse koje štete životnoj sredini.

Na udaru članova grupe “Extinction Rebellion” našlo se 13 skladišta Amazona u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa ciljem da poremete 50 odsto isporuka kompanije na Crni petak, koji označava nezvaničan početak sezone praznične kupovine, prenosi agencija AP.

Aktivisti su blokirali ulaz u Amazonovo skladište u Tilberiju, istočno od Londona, na kojem je slika osnivača Amazona Džefa Bezosa kako sedi na vrhu rakete.

U Amazonovom distributivnom centru u Škotskoj, oko 20 aktivista je držalo transparente na kojima je pisalo “Neka Amazon plati”, sprečavajući kamione da udju i izadju iz skladišta. Grupa zahteva od Amazona da obezbedi bolje uslove rada, da iznese jasne ekološke obaveze i da kompanija plati pravičan deo poreza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ekološki aktivisti blokirali magacine Amazona širom Velike Britanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2021

Ekološki aktivisti su danas blokirali magacine kompanije Amazon širom Velike Britanije, kako bi izvršili pritisak na tog giganta elektronske trgovine da unapredi radne uslove i prestane sa poslovnim praksama koje štete životnoj sredini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.