Izvor: Blic, 09.Okt.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvesno grejanje zgrada

Više od stotinu porodica sa Bežanijske kose moglo bi provesti zimu bez grejanja zato što investitori njihovih zgrada nisu isplatili dugovanja „Beogradskim elektranama". Sve porodice, pak, u potpunosti su isplatile dugovanja investitorima.



Stanari četiri šestospratne lamele na adresama Nedeljka Gvozdenovića 37 i 39 i Magelanova 13 i 15 u svoje nove domove uselili su se u februaru, nakon što su investitori i izvođači radova probili rok gradnje, ali prave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nevolje tada su tek počele.

- Imali smo probno grejanje tokom februara i ostali smo bez njega početkom marta. Ljudi su se snalazili kako je ko mogao - priča Blagoje Milosavljević, predsednik Skupštine stanara.

Od marta, kako sami kažu, stanari imaju samo obećanja investitora, firmi „Komgrap", „Cikon" i „Ran komerc", da će dugovi biti plaćeni pre početka grejne sezone. Neplaćeni dugovi „Elektranama", međutim, tek su početak priče. Investitori nisu platili ni troškove za građevinsko zemljište, a dužni su i „Vodovodu i kanalizaciji", pa se stanari boje da bi i zavrtanje slavina moglo da bude pitanje dana.

- Ovde imamo 117 stanova u kojima živi blizu 500 ljudi, uključujući mnogo dece, od novorođenčadi do desetogodišnjaka. Na sastancima skupštine stanara zaključili smo da svi imamo potvrde o potpuno izmirenom dugu prema investitorima. Svi smo platili sve, i to u kešu - kaže Lazar Pejović, jedan od stanara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.