Izvor: Blic, 06.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedovoljan džeparac za subotnji provod

Nedovoljan džeparac za subotnji provod

MAJDANPEK - Majdanpek oživi subotom uveče. Posle deset, ulice su pune, a kafići i diskoteka su pretesni za sve mlade koji krenu u potragu za dobrim provodom.

Sa par stotina dinara roditeljskog džeparca oni će sa vršnjcima provesti noć. Prethodnih godina mladi su izlazili i petkom, ali kriza je učinila svoje i sada je samo subota dan za izlazak. Najposećenija mesta su kafić 'Delfin” koji subotom ima živu muziku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i diskoteka gde ulaz košta samo 50 dinara. Tu zalaze mladi, a sluša se uglavnom narodna muzika, i to hitovi 'Granda” i 'Pinka”.

- Imamo veliki izbor muzike, ali puštamo ono što se traži, a traži se novokomponovana muzika - kaže Zoran Atanasovski.

Uz tu muziku se đuska u čemu prednjače skockane devojčice. U dva sata iza ponoći, diskoteka se zatvara, pa se na ulici ispred Doma omladine nađe par stotina mladih ljudi. Tek posle petnaestak minuta stajanja počinje razlaz.

- To je šema onih koji su tek počeli da izlaze. Malo stariji večernje su izlaske sveli na kućne zabave, a u kafiće ili piceriju svraćaju po danu - objašnjava nam navike svoje generacije Igor Ćirić.

Oni svoj espreso ili 'kolu” obično ispiju u 'Vogu”, 'Tronu” ili 'Riminiju”, koji pored ostalog imaju i sasvim drugačiji muzički izbor.

Nenad Dimitrijević iz picerije 'Rimini” kaže da su mladi najčešći gosti, i da se u špicevima traži mesto više - zbog prijatne atmosfere i povoljnih cena.

- Espreso košta 55 dinara, sokovi su 45, pivo od 45 do 80, viski od 50 do 75 dinara, votka 40 dinara - kaže Dimitrijević.

U 'Vogu” i drugim kafićima cene su slične pa za uobičajeni provod u Majdanpeku nije potrebno mnogo para. No, mnogim roditeljima koji zarađuju malo, ili su ostali bez posla, to je često mnogo. S. Vukašinović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.