Nedostatak radne snage u pravosuđu

Izvor: Studio B, 10.Jan.2014, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedostatak radne snage u pravosuđu

Predstavnici Sindikata pravosudja okupili su se spred zgrade Vlade da bi, kako kažu, skrenuli pažnju javnosti da haos koji nastaje u pravosuđu nije posledica nerada i neodgovornosti zaposlenih već nedostatka radne snage.

Predsednica Sindikata Slađanka Milošević kaže da se radnici u pravosuđu eksploatišu i da država time šalje lošu poruku privatnim poslodavcima.

- Naše sistematizacije nisu popunjene, radna mesta su prazna, a ljudi koji su bili zaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na određeno vreme dobili su otkaze, ali oni dolaze na posao i volontiraju, kaže Miloševićeva.

Predstavnici Sindikata predali su svoje zahteve Vladi zajedno sa kompasom koji je, kako su rekli, simboličan poklon. Oni su najavili radikalnije mere ukoliko Vlada ne ispuni njihove zahteve do 10. februara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.