Izvor: RTS, 25.Feb.2022, 17:48

Nedostatak parking mesta hronični problem Kraljevčana

O problemu nedostatka parkinga u Kraljevu izveštavali smo i pre više od četiri godine. Od tada je broj parking mesta čak i smanjen, jer su stanari zaključali javne parkinge oko zgrada u kojima stanuju kako bi sačuvali mesto za svoje automobile.
Problem je kulminirao kada je služba katastra nepokretnosti zemljište oko zgrada upisala na ime stambenih zajednica. Grad se žalio, rešenja su preinačena. Ali pola godine se čeka da se parkinzi u javnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svojini i raskatanče.

Građani kažu da ne znaju ko je postavio rampu, a oni koji nemaju ključ od katanca čekaju da uđu kada neko podigne rampu.
Istina je da su mnoge zgrade građene bez dovoljnog broja paking mesta. Istina je i da se na ulici, gde se parking plaća, traži mesto više. To je za mnoge bio izgovor da ispred svojih domova obezbede sigurno parking mesto, iako nije u njihovom vlasništvu.
„Dovode nas u situaciju da se mi između sebe tučemo, da otimamo, da se svađamo, imam komšiju, on inače ide na štakama, nema gde da se parkira i on se parkirao između ovih blokera, i rekao mi je da su mu tri puta gušili gume", kaže Milan Đurđević, jedan od stanara
Milana i njegove komšije koji se godinu i po bore da parkinzi budu ponovo dostupni svima, na dan snimanja sačekalo je novo obaveštenje.
"Konačno se krenulo sa neke mrtve tačke ali mi i dalje to ne verujemo, zakazano je dakle u ponedeljak 28. u 13 časova da će to da se skloni ukoliko sami stanari ne urade o svom trošku", kaže Dobrosav Mitrović, upravnik stambene zajednice Kulu 3.
Niko iz nadležnih inspekcijskih službi nije želeo pred kameru. U pisanom odgovoru kažu da su u predhodnom periodu kontinuirano uklanjali ograde, rampe, blokere, iako smo svedoci da su gotovo sve gradske površine i dalje pod katancima. Ne navode ni konkretan rok do kada će prepreke biti uklonjene. Nisu nam odgovorili ni koliko stambenih zajedica su obavestili o prinudnom izvršenju.
Ako se i sprovedu i parkinzi kod zgrada uđu u sistem naplate, rešiće se samo akutni problem. Hronični - nedostatak parking mesta u gradu sa 100.000 stanovnika, ostaje. Jer duže od decenije samo se govori o izgradnji prave javne garaže.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.