Nedimović: Niš dobija COVID-19 laboratoriju za 1.000 testova dnevno

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2020, 14:44

Nedimović: Niš dobija COVID-19 laboratoriju za 1.000 testova dnevno

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je danas u Nišu da će taj grad, zahvaljujući donaciji kineskih prijatelja, uskoro dobiti novu laboratoriju za testiranje koronavirusa, kapaciteta najmanje 1.000 testova dnevno.

Nedimović je rekao da će ugovor o donaciji biti sutra potpisan, ali nije mogao da preciznije odredi vreme kada bi laboratorija mogla da bude otvorena.

"Reč je o lakom montažnom objektu koji će biti postavljen u Kliničkom centru Niš ili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << niškom Institutu za javno zdravlje. Biće to samo jedna od laboratorija koje će kineski prijatelji donirati našoj zemlji", izjavio je Nedimović prilikom obilaska Veterinarskog specijalističkog instituta u Nišu.

On je rekao da su sve laboratorije u zemlji podigle maksimalno kapacitete za testiranje i istakao da laboratorija Instituta za javno zdravlje u Nišu sada može da obradi dnevno 200 uzoraka na koronavirus, a isto toliko i Veterinarski specijalistički institut.

Nedimović je kazao da Ministarstvo poljoprivrede dopremilo danas zaštitnu opremu za laboratorije u Nišu kako bi ljudi koji rade tamo bili obezbeđeni u narednih 10 do 15 dana, a uz opremu, KC Niš je doniran alkohol i tri tone koncentrisanog hipohlorita.

Direktor Veterinarskog specijalističkog instituta Miloš Petrović izjavio je da je u laboratoriji tog instituta proteklih dana rađeno od 100 do 186 testova.

Petrović je rekao da institut obrađuje uzorke koje dobija od Doma zdravlja Niš, Instituta za javno zdravlje u Vranju, Pirotu i Leskovcu, Doma zdravlja i bolnice u Leskovcu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedimović: U Nišu će biti izgrađena montažna laboratorija za testiranje na koronu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2020

Od donacija, kako kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kineskih prijatelja, biće izgrađene dve montažne laboratorije za testiranje na koronu, u Beogradu i Nišu. Rekao je i da će ta laboratorija u Nišu analizirati po 1.000 uzoraka dnevno...Ugovor o donacijama, prema izjavi Nedimovića...

Nastavak na JužneVesti.com...

Niš dobija COVID-19 laboratoriju za 1.000 testova dnevno

Izvor: JUGpress.com, 07.Apr.2020

NIŠ..Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović doneo je u Niš donaciju  za  niški Institutu za javno zdravlje i Veterinarsko specijalistički institut koji je ovom prilikom I posetio...Radi se   o  zaštitnoj opremi namenjenoj zaposlenima u laboratorijama koja će...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.