Nedić u redovima naprednjaka

Izvor: RTS, 23.Apr.2010, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedić u redovima naprednjaka

Predsednik Advokatske komore Beograda Vojislav Nedić novi je član Srpske napredne stranke. Jedina stranka koja može da promeni loše stanje u pravosuđu je SNS, rekao Nedić.

Vojislav Nedić, predsednik Advokatske komore Beograda novi je član Srpske napredne stranke. Nedić je rekao da je SNS jedina stranka koja može da promeni loše stanje u pravosuđu.

Nedić, koji je "nekada bio član DS-a", rekao je da je stanje u pravosuđu i advokaturi "očajno", da se sprovedena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reforma u tom sektoru može nazvati "antireformom", i da je SNS jedina stranka koja to stanje može da promeni.

Novog člana naprednjaka predstavio je na konferenciji za novinare zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao i da će Vladimir Cvijan, ranije zaposlen u generalnom sekretarijatu predsedništva Srbije i od skora član SNS-a, u toku naredne sedmice predati nadležnom tužilaštvu dokaze o mahinacijama u reformi pravosuđa.

"Ono što traže od njega predaće u toku sledeće nedelje", rekao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a je najoštrije osudio hajku koju su mediji poveli protiv Cvijana, samo zato što je, kako je rekao, otkrio činjenicu da "neko u pravosuđu laže" i pozvao medije da prestanu sa tom hajkom.

Vučić: Ja treba da odgovaram 

"Nemojte da vodite hajku protiv Cvijana, vodite hajku protiv mene, ja treba da odgovaram. Nikada u životu pokvareniju reakciju vlasti i režimskih medija na određene događaje nisam video, da sam poražen u ljudskom smislu da može da vas laže predsednik Vrhovnog saveta sudstva i da za to nema komentara, nego je problem da je kriv onaj koji je ustanovio da laže", rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će na sutrašnjoj izbornoj skupštini SNS-a biti izabrano Predsedništvo i Glavni odbor stranke i dodao da je uveren da će taj skup pokazati pravu snagu naprednjaka.

Zamenik predsednika SNS-a je najavio i prisustvo velikog broja gostiju iz brojnih zemalja, među kojima je izdvojio predstavnike vladajućih partija iz Mađarske i Bugarske, što će, kako je rekao, pokazati odnos naprednjaka prema manjinama u Srbiji.

Učesnici te skupštine će, prema njegovim rečima, razgovarati o politici stranke u prethodnih godinu i po dana, budućim koracima i strategiji, ali i o pripremama za izbore, jer je Srbija "ušla u period koji je manji od godinu dana do održavanja izbora".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.