Nedeljkov: Zatvaranje glasačkog mesta na kome je glasao Mali pratio niz nesporazuma

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedeljkov: Zatvaranje glasačkog mesta na kome je glasao Mali pratio niz nesporazuma

Šef posmatračke misije CRTA "Građani na straži" Raša Nedeljkov izjavio je danas da je proces brojanja glasova i zatvaranja biračkog mesta u opštini Zvezdara na kome je glasao gradonačelnik Beograda Siniša Mali pratio čitav niz nesporazuma i različitih informacija.

Nedeljkov je na konferenciji za novinare kazao da su posmatrači te misije upućeni na to biračko mesto nakon spekulacija da na tom glasačkom mestu glasačka kutija nije nije bila zapečaćena i da nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kontrolnog listića.

"Prva informacija je da je kontrolni listić ubačen u 11.00 časova, a nakon toga da je ubačen u 7.10. U ovom trenutku nemamo dovoljno informacija. Ja lično nisam imao uvid u zapisnik koji je objavljen nakon zatvaranja tog biračkog mesta. Ono što mogu da kažem je da je birački odbor završio brojanje čak u 1.45 što može baciti senku na očigledno problematično biračko mesto", kazao je Nedeljkov.

On je kazao da domaća posmatračka misija nema pravo podnošenja prigovora, ali da će izaći sa preporukama kako da se ovakve stvari spreče ubuduće.

Nedeljkov je kazao da će kada bude bilo jasno šta se zaista desilo na tom biračkom mestu, nakon uvida u zapisnik, neko iz CRTE kao građanin podneti prigovor.

Na društvenim mrežama pojavila se slika sa glasačkog mesta na kome je glasao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, na kojoj se vidi da glasačka kutija nije zapečaćena i da nema kontrolnog listića.

Šef pravnog tima posmatračke misije CRTA "Građani pobeđuju" Pavle Dimitrijević rekao je da građani još mogu podneti prigovor RIK-u o nepravilnostima na biračkom mestu.

"Kada su u pitanju lokalni izbori rok je 24 časa", kazao je on i dodao da se u pravilniku o radu biračkih odbora jasno navodi da ako kontrolni listić nije ubaćen u skladu sa propisima birački odbor raspušta, a glasanje se poništava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.