Izvor: RTS, 29.Apr.2021, 07:27

Nedeljko Todorović otkriva za RTS kakvo nas vreme očekuje za praznike

Narednih tri do pet dana imamo pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda i imaćemo natprosečno visoku temperaturu, kaže za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.
Nedeljko Todorović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da će temperature u narednih nekoliko dana biti za sedam do devet stepeni iznad prosečnih vrednosti.

"Narednih tri do pet dana imamo jednu pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biće natprosečno visoke temperature. Najtoplije bi bilo 1. i 2. maja sa maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni. U Beogradu između 28 i 29 stepeni. Srednja temperatura za početak maja će biti oko 21 stepen", navodi Todorović.
Dodaje da je u subotu, 1. maja, najtopliji dan, verovatno sa 28-29 stepeni, a ne bi bilo iznenađenje da bude i 30 stepeni.
Ta temperatura, kaže gost Jutarnjeg programa, ne bi predstavljala rekord i daleko smo od njega, ali je proba za leto.
Objašnjava da nas nakon praznika očekuje nagli pad temperature. U najhladnijim danima sledeće sedmice ona će sa 30 stepeni pasti na 15, ali, kako kaže, to će biti kratkotrajno.
"Imaćemo pad temperature tri do četiri dana, a posle toga sledi porast temperature, imaćemo opet vrednosti oko 25 stepeni, tako da nas očekuje tipično vreme za maj", objašnjava Todorović.
Dodaje i da će se sneg koji je pao u višim planinskim predelima zadržati u naredne dve nedelje.
Govoreći o letu, navodi da će ono biti toplije od očekivanog proseka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meteorolog otkriva KAKVO nas VREME očekuje za PRAZNIKE

Izvor: Blic, 29.Apr.2021

Narednih tri do pet dana možemo očekivati pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda i biće natprosečno visoke temperature. Najtoplije bi bilo 1. i 2. maja sa maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni, navodi meteorolog Nedeljko Todorović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.