Nedelja Crvenog krsta

Izvor: Megafon.co, 09.Maj.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja Crvenog krsta

U okviru Nedelje Crvenog krsta održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Nišu. Krv su dali pripadnici 3. brigade Kopnene vojske i studenti Fakulteta za pravo, bezbednost i menadžment „Konstantin Veliki“ Niš. U 3. brigadi kažu da se vojska uvek odaziva humanitarnim akcijama i da je davanje krvi u vrhu njihovih prioriteta.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Obeležavanje Nedelje Crvenog krsta u Nišu nastavlja se promocijom monografije Crvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << krsta Niš autora Stojana Prokopovića i Đorđa Stamenkovića u Oficirskom domu u četvrtak, 10. maja, u 13 sati. Monografija prati događaje od nastanka Crvenog krsta, prve ustanove koja je formirana u Nišu, samo nekoliko dana nakon oslobođenja od Turaka.
Sledećeg dana, 11. maja, u prostorijama Crvenog krsta Niš u ulici Obrenovićeva 39, sa početkom u 13 sati, Nacionaloni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležiće se podelom priznanja davaocima za 35 davanja i podelom nagrada pobednicima konkursa Crvenog krsta „Krv život znači“.
U ponedeljak, 14. maja, u 11 sati u Dečjem centru u Čairu biće održana završna manifestacija programa Psihosocijalne podrške đacima osnovnih škola „Bubanjski heroji“, „Učitelj Tasa“ i „Ratko Vukićević“ sa izložbom i promocijom filma o Crvenom krstu autora Đorđa Bojanića iz škole „Bubanjski heroji“.
Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i Nedelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja u 2018. godini biće obeleženi temom “Svuda za svakog”, koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca. Time se promovišu snaga i domet globalne mreže Crvenog krsta, kao i doprinos osoblja i oko 14 miliona volontera.

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi i u Kragujevcu

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 10.Maj.2018, 12:03

.Program obelezavanja Nedelje Crvenog krsta u realizuje se u Kragujevcu u periodu od 8. do 14. maja. .Tako ce u petak 11. maja, koji se obelezava kao Nacionalni dan dobrovoljnih davaoca krvi, u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 casova biti odrzana akcija dobrovoljnog davanja krvi. .Pozovaju se..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.