Nećemo vas izneveriti!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Dec.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećemo vas izneveriti!

Nakon što su početkom godine iznenada izgubile majku Snežanu (48), i sa ocem Srđanom (52), peračem novopazarskih ulica, ostale u oronulom kućerku, bez najosnovnijih uslova za pristojan život i učenje, siromašne sestre: Milica (22), Milena (20), Miljana (18), Vanja (17) i Vinka (13) Vuksanović iz naselja Jalija, o kojima smo više puta pisali i apelovali za pomoć, sada imaju pristojan krov nad glavom. Njihova kuća još nije potpuno renovirana, niti proširena jer za to nije bilo ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novca, ni vremena, ali je unutrašnjost (dve sobe, hodnik i kupatilo) temeljno je "urađena", a potom i opremljena novim nameštajem, pa sada liči na nov i lepo uređen manji dvosobni stan.

- Kako je bilo, ovo je zlatno. Još je tesno, ali je komforno i udobno za život i učenje. Posebno smo se obradovale novom kupatilu i lepom nameštaju. Sve to su nam omogućili dobri ljudi sa raznih strana sveta i iz našeg kraja koji su, kada nam je bilo najteže, stali uz nas i pomogli da lakše prebolimo gubitak majke, a potom i da renoviramo kuću - priča najstarija Milica.

Posebno izdvaja pomoć čitalaca "Vesti", ali i organizacije Srbi za Srbe, koja je najviše povukla u renoviranju kuće.

- Ne znamo koliko su tačno koštali radovi i nameštaj jer nije sve išlo preko nas. Po slobodnoj proceni, između četiri i pet hiljada evra. Mi nikada ne bismo mogli da sakupimo toliki novac. Hvala svim dobrim ljudima što su nam omogućili da živimo kao i drugi naši vršnjaci. Odužićemo im se dobrim ocenama i lepim ponašanjem - poručuje Milica.

Moli nas i da svima koji su im pomogli (poslednji je bio naš čitalac i veliki humanista Rade Milanović iz Austrije) prenesemo pozdrave i zahvalnost do neba. Istu želju imao je i njen otac Srđan.

- Ako budem nabrajao, bojim se da ću nekoga izostaviti, a mnogi su nam pomogli i svaka pomoć nam je bila zlata vredna. Uspeli smo i da Snežani podignemo lep spomenik. Koliko bi se samo radovala kad bi mogla da vidi kako sada izgleda unutrašnjost naše kuće - priča Srđan i nada se (ima i nekih obećanja od gradske uprave) da će na proleće uspeti da popravi krov, omalteriše i dobro utopli svoju kuću u naselju Jalija.

U našim tekstovima više puta smo naglašavali da su sestre Vuksanović, uprkos muci i nemaštini u kojoj su rasle, deca za primer, da su Vanja i Vinka odlični đaci, da je Milena jedan od najboljih studenata Filološkog fakulteta na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, da dobre ocene niže i brucoš Miljana, a da je najstarija Milica, koja je završila srednju školu, izvanredan kulinar i da povremeno radi (kao kuvarica) da bi pomogla sestrama da se obuku i školuju.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Sve ovo nam je podstrek da još bolje učimo i damo sve od sebe da se osamostalimo. Samo tako odužićemo se svim našim dobrotvorima, uz neizmernu zahvalnost, poručujemo im da ih nećemo izneveriti! - ističe Milena Vuksanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.