Nećemo dozvoliti progon Srba

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo dozvoliti progon Srba"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da Srbija neće dozvoliti da "antisrpska histerija" na Кosovu i Metohiji preraste u progon nevinih ljudi.

Kako kaže, neće dozvoliti organizovanu kampanju zastrašivanja i da lažne optužnice postanu oružje za novo etničko čišćenje Srba.

"Izjava Bedžeta Pacolija o nekakvim hiljadama stranica dokumentacije o zločinima Srba na Кosovu i Metohiji ukazuje na panični strah nekadašnjih komandanata terorističke UČК >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od toga da bi ih mogla sustići zaslužena kazna, i jasno je da reč o novom pokušaju da se u albanskoj javnosti ponovo raspale antisrpska osećanja i istovremeno aboliraju pravi zločinci", rakao je Đurić, u pisanoj izjavi, prenela je Kancelarije na čijem je čelu.Kako je naveo ovo "Pacoli radi u koordinaciji sa Кadrijem Veseljijem, kojeg je danas saslušao u Hagu Specijalni sud za zločine UČК".

"Pohrliće ovih dana sve bivše vođe UČК da se slikaju u Račku, kao što je to danas uradio Hašim Tači, kako bi porasli u očima albanske javnosti, ali to ih neće spasiti od odgovornosti za sva zla koja su počinili", poručio je Đurić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.