Nećemo angažovati oružane snage

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo angažovati oružane snage"

Banjaluka -- Član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović kaže da se protivi angažovanju Oružanih snaga BiH zbog protesta u Federaciji BiH i da takva odluka neće biti doneta.

Radmanović je kazao da Predsedništvo BiH uopšte nije razmatralo mogućnost angažovanja vojske, dodavši da je o tome bilo mnogo spekulacija, posebno u Sarajevu.

Prema njegovim rečima, za odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH, čak i najmanje jedinice, potrebna je odluka Predsedništva BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Takve odluke nema i neće je biti", rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci, napominjući da ne postoji mogućnost preglasavanja kada su u pitanju Oružane snage BiH.

On je upozorio da "oni koji misle da jednostranim anagažovanjem bilo kojeg dela Oružanih snaga BiH mogu nešto napraviti, oni su se opredelili da tog momenta nestane BiH".

"Svako angažovanje Oružanih snaga BiH bez konsenzusa Predsedništva BiH znači raspad BiH", upozorio je Radmanović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radmanović: Neće biti angažovanja vojske zbog protesta

Izvor: Blic, 11.Feb.2014

Član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da se protivi angažovanju Oružanih snaga BiH zbog protesta u Federaciji BiH i da takva odluka neće biti doneta...Radmanović je kazao da Predsedništvo BiH uopšte nije razmatralo mogućnost angažovanja vojske, dodavši da je o tome bilo mnogo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.