Neće da im rekanosi ime Smrduša

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2015, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće da im rekanosi ime Smrduša

Odbornička grupa Naš Milanovac u opštinskom parlamentu u Gornjem Milanovcu uputilo je SO predlog da se promeni naziv reke Smrduše koja izvire u varošici Pranjani. Naziv reke potiče iz 15. veka kada su Srbi, prema legendi, na ovoj reci pobili nekoliko Turaka čija su tela danima ležala pored njenog korita i oko kojih se širio smrad raspadnutih tela.

U obrazloženju predloga se navodi da jednoj lepoj, bistroj planinskoj reci ne priliči ovakav naziv, a pričinjava i štetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vlasnicima imanja koja se nalaze pored reke jer im zbog naziva reke opada vrednost i teže se prodaju.

Takođe, nije zanemarljivo ni to šta bi mogli da pomisle zvaničnici EU kad bi u zvaničnim dokumentima, ili u zahtevima za sredstva da se na obalama reke nešto gradi, kada vide da se reka zove Smrduša.

Međutim, predlog odborničke grupe je vraćen predlagaču uz obrazloženje da lokalna vlast nije nadležna za nazive reka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.