Izvor: Blic, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti referenduma za opoziv Bidže

Opštinska izborna komisija u Svilajncu danas je, posle šestodnevne provere potpisnika, poništila svoju odluku o raspisivanju referenduma za opoziv predsednika opštine Dobrivoja Budimirovića - Bidže, koji je bio zakazan za 2. septembar, potvrđeno je Tanjugu u toj komisiji.

Proverom spiska, koji je za opoziv Budimirovića gotovo četiri meseca prikupljala koalicija DS, LDP, G17 plus i Vlaška demokratska partija Srbije, utvrđeno je da je bilo nepravilnosti, među kojima su i imena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko desetina građana koji su u inostranstvu i nekoliko njih koji su na spisku, a tvrde da ga nisu potpisali. Proveru spiska o opozivu sa 2.753 imena (bilo potrebno 2.650) koji je koalicija DS, LDP, G17 plus i VDPS predala Opštinskoj izbornoj komisiji, na osnovu koje je komisija 11. jula donela odluku o referendumu, naložila je v.d opštinskog javnog tužioca u Svilajncu Svetlana Dabić, "na osnovu krivične prijave grupe građana koji su tvrdili da je bilo neregularnosti prilikom skupljanja potpisa".

"Provera potpisa u ovakvim slučajevima je redovna procedura", rekla je tada Dabićeva, odbivši svaku pomisao da se svrstava na stranu Budmirovića.

Predsednik Okružnog odbora DS za Pomoravski okrg Predrag Milanović izjavio je Tanjugu da rešenje komisije još nije dobio i video (komisija je odluku donela danas posle podne) i da će kada ga sutra dobiju uputiti žalbu Ministarstvu pravde i Ministarstvu za državnu upravu i loklanu samoupravu.

"Podnećemo i krivične prijave protiv predsednika i svih članova Opštinske izborne komisije", najavio je Milanović. "Ovo je scenario iz 1999. godine koji je doveo do paljenja zgrade parlamenta u Beogradu 2000. i nadam se da se to neće desiti u Svilajncu", rekao je Milanović.

Inicijativu za opoziv Budimiroviću kolalicija DS, LDP, G17 plus i VDPS pokrenula je 19.marta, "zbog sporog ekonomskog razvoj opštine".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.