Neće biti kompromisa oko poštovanja elementarnih ljudskih prava

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 18:46

"Neće biti kompromisa oko poštovanja elementarnih ljudskih prava"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ga pomalo zabrinjavaju antimigrantske, ksenofobne, snage.

"To me sve pomalo zabrinjava, ali moraćemo da razgovaramo i sa tim ljudima, kao i sa svim drugim", kazao je Vučić nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke.

On je kazao da neće biti kompromisa oko poštovanja elementarnih ljudskih prava u Srbiji.

"Neće se dogoditi da bilo ko u našoj zemlji tuče bilo koga nazivali sebe 'Narodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaštitom, patrolom' ili bilo kako...", poručio je predsednik Srbije.

Srbija danas ima dva i po puta manje migranata nego pre godinu dana, kaže Vučić.

"Za sve ovo vreme, za četiri godine, migranti su počinili manje krivičnih dela nego što građani Srbije urade u jednom jedinom danu", istakao je Vučić.

Dodao je da većina naših medija insistira na tome da su uvek svi drugi krivi.

"Jasno nam je i da postoje migranti iz kriminogene sredine", kaže on i dodaje da će država znati kako i sa takvima da postupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.