Neće biti POSKUPLJENJA vrtića u 2019. godini

Izvor: Press, 24.Dec.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti POSKUPLJENJA vrtića u 2019. godini

Poskupele su usluge "Gradskog stambenog", najavljeno je i poskupljenje vode, ali lepe vesti za sve roditelje stižu iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, pošto u 2019. neće biti poskupljenja vrtića.
Foto:Blic
- Roditelji će dobijati uplatnice na oko 5.600 dinara, kao i do sada što znači da će Grad nastaviti da subvencioniše boravak dece u državnim vrtićima sa 80 odsto od ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << cene, odnosno oko 22.400 dinara - rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu za "Večernje novosti".
On je poručio da je interes gradjana na prvom mestu te da će se nastaviti rad na tome da što više dece bude obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem, kao i da se smanje liste čekanja za upis u vrtiće.
- U ovom trenutku u državnim i privatnim vrtićima boravi oko 30.000 mališana više u odnosu na pre deset godina, odnosno oko 70 odsto dece je obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem - rekao je Gak.
On je najavio i da će Grad nastaviti sa politikom besplatnog boravka u vrtićima za najosetljivije kategorije gradjana, te da sada u beogradskim vrtićima besplatno boravi oko 5.800 dece.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

2019: Cena vrtića ostaje ista

Izvor: DANuBeogradu.rs, 25.Dec.2018, 12:11

U 2019. godini cena vrtića u Beogradu ostaje ista kao i za 2018, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. – Roditelji će dobijati uplatnice na oko 5.600 dinara, kao i do sada što znači da će Grad nastaviti da subvencioniše boravak dece u državnim vrtićima sa...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.